21 aprilie 2020

Respectul


Buna ziua dragi cititori crestini! Astazi vreau sa va prezint pe foarte scurt importanta si respectarea autoritatilor, lucru pe care inclusiv Domnul nostru Isus ne invata si chiar se da exemplu pe sine cum respecta pe cei cu pozitii inalte. Fac acest lucru fiindca mai intai de toate, ieri am sarbatorit ziua nationala a Romaniei, dar si pentru ca suntem in perioada de camapanie politica si lumea treubie sa stie ca un vot nu trebui dat contra cuiva, ci pro cineva.
Nu am sa va dau citate de aceasta data din Biblie, fiindca practic toata Scriptura invata la respectul autoritatilor, prin natura ei. Dar da, intradevar, exista si parti unde este prezentat clar acest aspect, fiind prezente atat in Vechiul Testament, cat si in Noul Testament.
Eu ma voi referi la totusi doar la Noul Testament, unde Isus pe vremea cand, copil fiind, a ramas alaturi de batranii adunarii la Templu. Sunt sigur ca toata lumea cunoaste aceasta povestioara, dar o parte extrem de interesanta este faptul ca desi Isus le-a spus parintilor ca locul Lui este in Templu, cand acestia si-au spus cuvantul si l-au chemat acasa, Isus nu a mai spus nimic si dand dovada de ascultate fara de cei ce pe Pamant au autoritate asupra Lui, fiindu-i parinti.
In definitiv cei ce dobandesc pozitii importante intr-un stat, sunt pusi acolo de Dumnezeu si chiar daca uneori nu ne place de ei, pentru o mai buna intelegere si pentru respectarea Cuvantului lui Dumnezeu este necesar, absolut necesar sa respectam autoritatile. Astfel, poate vom fi si noi priviti altfel de aceia care au putere si Dumnezeu se va bucura daca totul este facut dupa randuiala Lui si ne va da binecuvantari.
Sa aveti o zi superba si Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for Romania! Hai ca putem!