25 noiembrie 2012

Familia


Buna ziua dragi cititori! Este duminica, asa ca astazi ne vom concentra un pic atentia catre Dumnezeu si institutiile lui.
Vom vorbi asadar, astazi, despre importanta familiei. Desi in viziunea multora, Biserica este institutia suprema, unde oamenii se pot apropia de Dumnezeu, realitatea nu este chiar asa: familia fiind de fapt cel mai mare in rang si de asemenea si cea mai veche. Si ca o idee, puteti sa va ganditi chiar la inceputul lumii, pe vremea cand pe Pamant nu traiau decat Adam si Eva. Aveau ei oare o un loc anume unde sa stea de vorba cu Dumnezeu? Nu! Ei se aveau doar unul pe celalalt si traiau centrat pe Dumnezeu si sigur ca fiind fara pacat le era si mai usor, evident, sa aibe o legatura atat de stransa cu Domnul. Dar ideea de baza, este ca ei nu trebuia sa urmeze un anume program, ci doar sa Il iubeasca pe Dumnezeu si pe cel alaturi de care traieste.
Cu alte cuvinte, luand in considerare faptul ca Dumnezeu ii iubea mult pe amandoi, ei iubindu-L amandoi pe Creatorul, Adam pe Eva si Eva pe Adam, ne putem imagina un fel de triunghi al dragostei, in care fiecare latura a lui are dublu sens de parcurgere. Dar asta a fost atunci! Acum, insa familiile au mai multi membri si fiecare trebuie sa-i iubeasca pe toti ceilalti si toti sa traiasca centrati pe Dumnezeu. Astfel am putea sa ne imaginam cam asa ceva, ci anume un romb in care avem desenate inclusiv diagonalele acestuia. Si din nou, toate laturile si diagonalele au dublu sens de parcurgere.
Asadar, familia este este cel mai important loc, unde fiecare trebuie sa creasca si sa se dezvolte in dragoste si armonie, centrat pe Dumnezeu.
Sper ca v-a facut placere sa cititi aceste cateva randuri. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for Romania! Hai ca putem!