11 noiembrie 2012

Fizic, minte si suflet


Buna ziua dragi cititori! Astazi vreau sa va prezint ceva ceea ce eu consider esential pentru un bun echilibru in viata! Este vorba despre cele trei parti ale omului.
Omul ca sa fie integru, Dumnezeu la lasat cu trup, minte si suflet; trei parti care daca nu sunt hranite continuu si uniform, nu au cum sa ne serveasca in viata noastra!
Nu va voi baga in detalii prea multe, insa mi-am dat seama de necesitatea lamuririi acestui subiect in urma unei discutii ce am purtat-o cu un prieten.
Imaginati-va cele trei parti ale omului ca fiind cele trei puncte ale unui triunghi echilateral. Cand pe o latura, procentul in dreptul caruia se afla atentia acordata este foarte mare, inseamna ca celelalte doua sunt neglijate, ceea ce imediat se poate observa ca nu este bine. Sunt oameni de stiinta ca afirma ca daca matematica, sau fizica, nu au rezultate frumoase in problemele lor, atunci ceva este gresit. Iar in acest triunghi, e limpede ca daca situezi un punct departat de centru, nu e prea frumos, nu?!
Ei bine, aceasta este cheia, ori de cate ori va veti analiza activitatile si interesele personale, incercati sa situati pe undeva punctul in acest triunghi si astfel va veti da seama cat de bine este el plasat, sau mai clar spus, cat de bine va organizati pe dumneavoastra personal.
Ideal ar fi ca punctul sa se afle chiar in centrul de greutate al triunghiului, astfel ca trupul, mintea si sufletul vor primi in mod egal atentia cuvenita.
Dar cum mai exact delimitam nevoile petnru fiecare? E simplu! Pentru trup, nu trebuie facut altceva decat pastrarea unui regim alimentar sanatos, un somn corect, activitati fizice si alte lucruri care se impletesc bine cu acestea. Pentru minte, e de preferat o culturalizare, prin studii, ascultarea de muzica de calitate precum cea orchestrala, prin aprofundarea unor cunostinte deosebite. Iar pentru suflet, este de dorit sa se pastreze o buna legatura cu Dumnezeu, iar pentru indeplinirea acestui caracter se poate practica citirea Bibliei, rugaciunea, postul, facerea de fapte bune si altele.
Bine! Acum sa va explic si cum se utilizeaza acest triunghi. Mai intai trebuie sa va precizez ca el poate fi impartiti si mai marunt, dar nu cred ca este atat dwe relevant. Se parcurge in sens anti-orar. Urmarindu-se liniile paralele care converg spre o latura cu procente, se va citi procentul corespunzator pentru fiecare latura.
Ei bine, asta este! Sper ca v-a fost de folos. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for Romania! Hai ca putem!