7 octombrie 2012

Da-I lui Dumnezeu totul!


O poveste crestina cu morala usor
 de inteles, poate greu de indeplinit.

            Undeva in aceasta lume, traia un tanar bogat. Atat de bogat si de bine pus incat avea o casa cu etaj, o vila, foarte mare si frumoasa, ce era impartita in 10 camere: 5 jos la parter si 5 sus, la etaj.
            Intr-o buna zi, acest tanar bogat a avut parte de o surpriza. La usa lui s-a auzit un ciocanit. Tanarul s-a dus sa raspunda, iar cand a deschis usa, cine era in fata lui in pragul casei?! Isus Hristos! Domnul l-a intrebat daca poate intra: „Tinere, ma lasi sa intru in casa ta?”. Tanarul stand putin pe ganduri, fiindca stia cine se afla in fata lui, dar nefiind foarte bine pregatit, de jena, de rusine, a acceptat si L-a primit pe Domnul Isus la el in casa. Insa cu o conditie: „Sigur Doamne! Intra! Am o camera mare si frumoasa, mobilata perfect si cu tot ce-i trebuie, la etaj. Dar Te rog sa ramai doar in acea camera!” Isus a intrat fara a mai pune intrebari si asa cum a zis tanarul S-a dus sa stea in acea camera .
            A doua zi, s-au auzit bubuituri in usa casei tanarului, puternice si violente. Tanarul speriat, s-a dus totusi sa vada cine este si din nou a avut parte de o surpriza. Dar de data aceasta, era o surpriza total neplacuta fiindca in pragul usii era diavolul. Tanarul tulburat si speriat, s-a grabit sa inchida usa, insa pana sa reuseasca a inchide, diavolul era deja in casa. Proprietarul casei a incercat din rasputeri sa se opuna si lupta pentru a-l da pe diavol afara incepuse. El totusi era prea slab si diavoul l-a rapus, dand cu el de pamant. Intr-un final dupa mult chin si efort, tanarul reuseste in cele din urma sa-l scoata din casa pe diavol si apoi isi aminteste ca in urma cu doar o zi, in casa Il primise chiar pe Isus si de indata s-a dus la El si I-a povestit ce s-a intamplat. „Isuse, nu-Ti pasa de mine? Tu sti cine a fost in casa? Diavolul a fost! Si eu m-am chinuit, m-a rapus, a dat cu mine de pamant si abia dupa multa truda si suferinta, acum la final de zi, am reusit sa scap de el.” Dar Isus ii raspunde calm si clar: „Tinere, tu traiesti in aceasta casa si pe mine m-ai pus intr-o camera de unde mi-ai spus sa nu ies.” Tanarul insa dupa foarte putin timp de gandire ia din nou cuvantul si I se adreseaza lui Isus: „Isuse, poate ca m-am pripit cand Ti-am spus sa stai in acea camera. Uite! Ia tot etajul si eu voi ramane la parter. Sa fie cinstit; jumatate-jumatate. Adica tu 5 camere si eu 5 camere.” Zis si facut.
            Peste inca o zi, bubuiturile acelea groaznice din usa se repeta si tanarul era foarte speriat, fiind aproape sigur ca iar este diavolul. Dar nu dureaza mult si se gandeste ca totusi de aceasta data poate este vecinul, asa ca se decide sa raspunda si sa vada pana la urma cine este la usa. Nenorocirea face ca si de aceasta data sa fie tot diavolul si tanarul speriat incearca sa inchida usa, dar exact ca si cu o zi in urma da gres si diavolul intra in casa si se iveste o noua lupta intre tanarul proprietar si musafirul nepoftit. Din nou tanarul este rapus si abia la final de zi dupa mult chin il poate da pe diavol afara. Se duce si in acesta zi la etaj, unde era Isus si-I intreaba: „Isuse, nu-Ti pasa de mine? Iar a fost diavolul in casa si m-a rapus si abia acum la final am reusit sa-l scot afara.” Isus ii raspunde ca si data trecuta spunandu-i: „Tinere, tu stai intr-o parte a casei si pe Mine M-ai pus sa locuiesc in alta parte. Eu locuiesc cu tine si tu esti stapan peste aceasta casa. Dar nu vrei tu mai bine sa locuiesti tu cu Mine?” Atunci, pe loc, tanarul a inteles in sfarsit pacatul ce-l savarsise si I-a raspuns asa lui Isus: „Isuse, de aici in colo vreau ca tu sa fi stapan peste toata casa si eu sa locuiesc cu tine. Uite, poftim! Ia Tu cheile si de aici in colo Tu sa raspunzi de va mai suna cineva la usa fiindca Tu vei fi stapan, ci nu eu!”
            Vine inca o zi si pentru inca o data se aud acele lovituri in usa. De aceasta data tanarul era perfect convins ca in prag statea diavolul si era ingrozitor de speriat. Nu mai stia ce sa faca, daca sa se mai duca sau nu sa raspunda la usa. Isi aminteste insa ca el nu mai era stapan pe casa si ca nu mai trebuie sa raspunda la usa. Astepta astfel sa apara Isus si sa raspunda El. Si iata ca asa cum se astepta tanarul, Isus se indrepta spre usa de la intrare ca sa raspunda chiar El. Cand diavolul care era afara si gata gata sa intre L-a vazut pe Isus, acesta face o plecaciune in semn de reverenta si spune: „ Va rog sa ma scuzati! Am gresit locuinta!” Apoi el a plecat si nu l-a mai deranjat pe tanar.
            Cand tu nu mai lupti, ci Dumnezeu lupta pentru tine, diavolul nu te va mai putea invinge niciodata. Insa pentru a capata acest ajutor trebuie ca tu sa-L primesti pe Isus cu toata inima ta, ci nu sa-i dai doar un procentaj, fie el de 10%, 50% sau chiar 90%. Da-I lui Dumnezeu totul!
               Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti si sa va umple inimile cu prezenta Sa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for Romania! Hai ca putem!