2 octombrie 2012

Mersul blogului



          Buna ziua tuturor!

          Astăzi fiind doar a doua zi de când s-a născut și acest blog, este numai bine să facem un pic de organizare a desfășurării activităților de pe aici. Este absolut esențial pe orice plan, ca mai întâi de toate să existe un program, o ordine a etapelor de dezvoltare, fie că este vorba de activitățile zilnice individuale, sau a unui colectiv la locul de muncă. Tot așa trebuie un pic de ordine și în domeniul realității virtuale din sfera internetului, iar aici fac clar referire la bloguri și mai mult decât atât chiar la această pagină.

          Acestea fiind spuse, dați-mi voie să vă prezint inițiativa după care voi face fiecare postare de aici încolo în cadrul acestui blog.

          Luni vă propun să începem în forță, cu forțe proaspete căpătate peste sfârșitul de săptămână, cu studiul istoriei României, într-o ordine cronologică de la începuturile ei până în prezent. Astfel, unii dintre noi își vor aminti, iar altii poate vor afla lucruri noi depsre dacii și romanii din antichitate, despre domnitorii din perioada evului mediu, apoi despre scurta perioadă a monarhiei de pe meleagurile noastre și de ce nu și despre perioada comunistă si post-comunistă.

          În zilele de marți, cred că ar fi potrivit să cunoaștem și să admirăm peisajele de pe meleagurile noastre, atât de frumos delimitate în cea mai mare parte de granițe naturale. Suntem fericiții moștenitori ai unei țări împărțită aproape în egală măsură între zone de câmpie, deal și munte, cu o multitudine de ape curgătoare și stătătoare, de suprafață și subterane, cu o floră diversificată și o faună printre care se află și specii protejate.

          Dacă este miercuri, este ziua monumentelor istorice și a lucrărilor inginerești ce merită cu adevărat apreciarea și respectul nostru, dar și al străinilor ce vin să ne viziteze. Avem o multime de cetăți antice și medievale, avem castele de o frumusete rară, avem lucrări artisitice, de la care parcă nu-ți mai vine să-ți iei privirea, avem construcții importante în istorie, dar și în rutina de zi cu zi ai căror arhitecți și ingineri merită cinstiți. Vă invit așadar să redescoperiți natura creată de om dacă vreți.
          
          Joia o vom dedica oamenilor de seamă, personalităților reprezentative autohtone care ne fac cinste și care ne dau acea mândrie că suntem din același neam cu ei, din clasa culturală, cea economică și cea politică. Vom avea așadar scurte biografii ale diveșilor artiști, oameni de știintă, gânditori, politicieni care chiar au vrut și au facut ceva pentru țară, economiști care și-au folosit cunoștintele spre binele celorlalți și alții.

          Vineri, fiindcă este ultima zi de lucru, propun să aflăm câte ceva despre lumea sportului, și să ne pregătim astfel cu entuziasm spre a și practica măcar o jumătate de oră. Vă invit să descoperiți și altceva în afara fotbalului mult prea mediatizat din zilele noastre. Nu spun că fotbalul nu este bun, dar nu acesta pe care îl vedem mereu la televizor. Putem vedea că avem vedete sportive de talie internațională de aur, iar ca o idee nici nu e nevoie să privim mai departe de jocurile olimpice din acest an ca să ne dăm seama de acest adevăr.

          Sâmbetele propun să fie libere. Dar atenție! Mă refer doar la blog! Fiecare având în continuare datoria de a învăța, de a-și îmbunătăți eul personal și de a ajuta la o trasformare în mai bine a României prin aducerea de mesaje pozitive persoanelor din colectivul din care faceți parte și trasmiterea de energie pozitivă.

          În ultima zi a săptămânii, duminica, vom avea parte fie de studiu biblic, fie cel puțin de un mesaj creștin, prin care să ne apropiem mai mult de inima lui Dumnezeu și sper că Duhul Sfânt să lucreze spre infăptuirea unei lucrări frumoase.

          Parafrazând, în fiecare zi voi încerca să aduc ceva nou și incitant după urmatorul program:
          Luni –         istorie
          Marți –       geografie
          Miercuri –  monumente
          Joi –           personalități
          Vineri –      sport
          Sambata –  liber
          Duminica – credință

          Dumnezeu să vă binecuvanteze!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for Romania! Hai ca putem!