14 octombrie 2012

Nu te indoi, ci crede!

     Buna ziua tuturor si pacea Domnului sa fie cu voi!
     Imi doresc sa primiti aceste cuvinte cu inima si sa le pastrati bine, ca pe o comoara ce nu trebuie pierduta!
     Asa cum am intitulat si aceasta cuvantare, prin acest mesaj vreau sa va fac cunoscut faptul ca ai nevoie de o credinta mare si sincera inaintea lui Dumnezeu: Nu te indoi, ci crede!
    Cat timp Domnul Isus Hristos a trait printre oameni, El a lasat multe dovezi conform carora, oamenii nu trebuie sa caute nod in papura, ci doar sa creada in El. Vorbesc aici despre minunile pe care Le-a facut in timpul celor doar trei ani de activitate pe Pamant. Si mai cu seama, astazi va voi prezenta minunea despre care se vorbeste in Matei 9: 27-31
Vindecarea a doi orbi.
27. Cand a plecat de acolo, s-au luat dupa Isus doi orbi, care strigau si ziceau: „Ai mila de noi, Fiul lui David!”
28. Dupa ce a intrat in casa, orbii au venit la El. Si Isus le-a zis: „Credeti ca pot face lucrul acesta?” „Da, Doamne”, I-au raspuns ei.
29. Atunci S-a atins de ochii lor, si a zis: „Faca-vi-se dupa credinta voastra!”
30. Si li s-au deschis ochii. Isus le-a poruncit cu tot dinadinsul si le-a zis: „Vedeti sa nu stie nimeni.”
31. Dar ei, cum au iesit afara, au raspandit vestea despre El in tot tinutul acela.
     Iata cum Cuvantul lui Dumnezeu spune perfect clar ca Isus doar S-a atins de ochii acelor orbi, fara a face vreun fel de operatie chirurgicala, fara a folosi vreun laser daca vreti - nu ca in acea vreme ar fi existat astfel de aparate sofisticate - sau orice alt mijloc firesc si cunoscut in zilele noastre. De fapt, daca-mi permiteti sa adaug o nota personala, nici macar in ziua de azi, cu toata tehnologia si stiinta, medicii nu pot vindeca ochii orbi, ci eventual cataracta, afectiune pe care multi o echivaleaza cu orbirea, fapt ce nu este corect si adevarat.
     Dar atunci, cum de Isus I-a putut vindeca pe cei doi orbi?! Este o intrebare la care tot in acelasi verset (versetul 30) aflam raspunsul: „Faca-vi-se dupa credinta voastra!” Da! Este adevarat! Isus a facut aceasta minune de vindecare, cum poate vom vedea pe viitor ca de fapt Le-a facut pe toate, prin credinta oamenilor in El. Dumnezeu nostru este un Dumnezeu al credintei si El lucreaza doar prin credinta, cu oameni ce isi pun credinta in El! Isus, nu a avut nevoie de mai mult decat aceasta legatura de credinta pentru a savarsi minunea de vindecare si de asemenea, acei orbi nu au stat sa cerceteze si sa intrebe in stanga si in dreapta, prin imprejurimi, in ce mod lucreaza Fiul Domnului, dar in schimb au avut incredere in El si L-au recunoscut ca fiind Domnul lor. In finele versetului 28 ei au raspuns la intrebarea pusa de Isus asa: „Da, Doamne”.
     Astfel putem trage concluzia clara ca credinta lor i-a vindecat, credinta in Isus Hristos!
     In final, vreau doar sa va mai spun cateva cuvinte, ci anume ca pe Dumnezeu si minunile lui nu trebuie sa le socotesti dupa standardele umane, fiindca asta nu inseamna nici mai mult nici mai putin decat lipsa de credinta. Fiti credinciosi asadar si aratati- lui Dumnezeu dragostea si credinta voastra prin cuget, prin atitudini si prin fapta. Smeriti-va inaintea Lui si veti fi mai bogati decat orice oameni de pe Pamant, fiindca bogatia voastra se strange in Ceruri.
Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va dea intelepciune in tot ceea ce faceti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for Romania! Hai ca putem!