După cum spune și titlul paginii, am pornit acest blog în ideea de a face o Românie mai bună alături de toți aceia care aleg să facă altceva decât să se plângă de condițiile actuale pe care ni le oferă acest stat.
De ce?! Păi haideți să ne gândim puțin! În ultima perioadă tot mai mulți sunt nemultumiți cam de tot ce ține de România. Câți dintre voi nu ați criticat măcar o dată sistemul economic, sistemul politic, chiar și interesul Bisericii pentru cei cu nevoi?! Sau poate dacă voi nu ați făcut-o, cu siguranță măcar ați auzit persoane făcând asta. Dar să privim situația și mai în profunzime decât atât... Cui îi place să călătorească cu mijloacele de transport în comun, sau pur și simplu să meargă prin oraș și să asculte acea „muzică” gratuită oferită de către foarte inimoșii posesori de telefoane sau de mașini cu cine știe ce sistem audio, lăsat la un volum prea înalt? Sau cui îi place să vadă mereu și mereu, parcă nelipsita murdărie și dezordine generală – ca să nu mai precizez și vandalizările unor monumente importante și chiar a simplelor blocuri cu acea „artă” extrem de simplistă și totodată de încărcată? Sau poate sunteți șofer, sau șoferiță, și cu siguranță adorați simfonia de claxoane și vorbe care mai de care mai „prietenoase”? Ei bine, eu zic că nimanui nu-i place și nu-i face cinste oricare dintre aceste situatii.
Oare cum s-a ajuns la așa un nivel de trai? În fiecare zi, la televizor aflăm despre politicieni corupți, afaceriști care câștigă averi peste noapte din afaceri ilegale, vedete divortațe după doar câteva luni, femei ușuratice, dar care acuză în stânga și în dreapta că ar fi fost violate, accidente din felurite împrejurări, omoruri în familie și așa mai departe. Apoi dacă e să trecem la capitolul știri sportive, acolo e clar că mai bine s-ar fi numit știri cu și despre fotbal, jucători, antrenori și manageri și patroni de club. Mai nimic despre sporturile în care să mai auzim și de victoria românilor, cum s-ar fi putut de pildă difuza mai mult despre gimnastică, tenis, judo, scrimă, handbal feminin. Iar cand nu sunt știri, unde se află despre situații reale, sunt așa numitele reality-show-uri de unde, regizate fiind, masa populației învață ce trebuie să facă în viață.
Străinii ne văd ca pe o adunătură, iar daca e să mai găsească totuși câte unul mai răsărit printre noi, nu stau prea mult pe gânduri și ni-l iau imediat, creându-i toate condițiile pe care și le dorește, sau daca nu, cel puțin mult mai decente decât cele de acasă. Marile companii internaționale și investitorii se feresc să facă afaceri la noi, fiindcă nu inspirăm încredere, la noi fiind mereu un haos și niciodată stabilitate politică și economică. Turiștii de asemenea... preferă să viziteze Bulgaria decât România, pentru prețuri mai accesibile, dar cu ospitalitate și calitate invers proporționale cu acestea.
V-ați întrebat vreodată de unde au apărut toate aceste aspecte negative? Sau de când? E limpede ca lumina zilei că din negativismul simțit și manifestat de cei mai mulți dintre noi. Nu e nimic mai ușor de înțeles decât următoarea frază foarte cunoscută pe la noi: „Cum iți așterni, așa dormi!” Acest proverb nu are semnificație doar la nivel individual, ci și la nivel de grup sau chiar de populație a unei țări. Totul a plecat de la a renunța ca popor să ne mai încredem în Dumnezeu, de la a arunca resturi de țigară și coji de semințe pe străzi, de la a ne trata reciproc cu indiferență și răceală, de la a blama clasa politică, de la a face în definitiv tot ceea ce acum urâm.
Dar după atâtea puncte negative prezentate, vreau să vă aduc și o veste bună! Românii nu au fost mereu așa! Cu mult timp în urmă, strămoșii noștri erau cu mult mai apropiați de credință, mai harnici, mai primitori și iubitori de patrie. Chiar ai putea spune că nu mai avem nimic în comun cu cei dinaintea noastră. Am totuși convingerea că putem să redevenim ceea ce eram odată! Și anume, un popor respectuos și respectat totodată!
Ca să ajungem din nou ceea ce chiar cred că vrem cu toții, trebuie mai întâi de toate să acceptăm că am greșit și să vrem să facem ceva spre corectarea situației. Iar acest lucru se poate face în doar cațiva pași: studiul istoriei, ca să învățăm despre ce trebuie făcut și ce nu, studiul geografiei, pentru a ne apropia mai mult de natură și s-o iubim mai mult, studiul Bibliei, ca să învățăm din nou să fim mai buni și mai plăcuți înaitea lui Dumnezeu și astfel și în fața oamenilor. Urmând toți acești pași putem trece apoi și la a acționa în conformitate cu ce am învățat.
Deci hai că putem să facem o Românie mai bună! Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu